Dagens äventyr

Morgondagen bjuder på studiebesök à la GOOGLE, Svensk-amerikanska handelskammaren och ett hemligt ställe. När jag får tag på internet så lovar jag att berätta för er och om ni inte håller i er så kommer ni blåsa av stolarna om jag har uppfattat situationen rätt.

Eftersom min dator inte vill tidsinställa inlägg får ni detta korta nu tidig morgon svensk tid och det skulle publiceras tidig morgon amerikansk tid. Men vi kan leva med det tror jag.

Så kära Aloe Vera, jag vet att du inte kan följa med mig på min resa. Dock önskar min rygg att du gjorde det. Solskyddsfaktorn dock är lite mer petite och lättare att få med sig så den följer med mig med ett leende. Jag har dock saker här som inte får följa med på min nu kommande två veckor långa semester så förlåt långa, svarta och för stora jeansleggings och en och annan fin rosa jacka. Jag ber också om ursäkt till BABE - min rosa nalle och mina balskor och smycken.

Men nu ska jag leva livet och njuta i två veckor. Vi hörs så fort jag får internetuppkoppling och om jag har tid att blogga, vad vet jag om jag ligger i solen och blir brun som en pepparkaka? Förlåt J. men jag tänker inte hålla mig ur solen och du bör hålla dig i solen för att kunna mäta dig med mig.


Lagom snygg fick jag mitt diplom igår, onsdag. Checka in ringen, det är en klocka!!

Nu lämnar vi Santa Rosa

Jag har under de senaste fem veckorna haft en underbar tid hos min host family. De har tagit in mig som sin dotter och trott på mig lika mycket som mina egna föräldrar gör. De har visat upp sin stat för mig och visat mig hur en typisk Amerikan fungerar, funderar, äter, underhåller sig och minst sagt hur de lever. Fem veckor är alldeles för kort tid hos dessa underbara människor med stora hjärtan.

Att ta in en främling i sitt hus och dela med sig av mat och husrum är en sak men att också ta ut denna främling på äventyr är ett nobelt arbete och jag beundrar Tom och Ann på hur bra de har skött om mig. Jag har fått en extra familj känns det som just nu.

Vi hade en avskedsmiddag idag och det blev supergoda hamburgare på Five Guys och efterrätt på en glassbar som jag glömt namnet på. Jag mår bra här, jag vill stanna här.

Imorgon är dagen som vi alla tre har fruktat, den 29 april, dagen då jag måste lämna Santa Rosa. Men vi planerar redan hur vi ska kunna träffas igen redan nästa år i Sverige och året därpå när jag fyllt 21 ska jag komma tillbaka för att då få göra tre speciella saker;
1. Wine tasting!!!!
2. Flyga igen... ååh jag vill ha ett flygplan..
3. Åka till Disneyland.

Så jag vill helt enkelt vara både vuxen och liten samtidigt och det är nog det jag är här mest. Och just nu vill jag inte somna för jag vet att detta är sista gången jag somnar i den här sängen och när jag vaknar lär jag inte ha mycket tid kvar här. Jag önskar bara att jag kunde få dubbelt så mycket tid i Santa Rosa, här hos min hos family.

Men att bli så omtyckt som jag blivit här är helt otroligt och morgondagen leder mig in på nya äventyr men det kommer inte lämna ett öga torrt imorgon bitti när jag vaknar, amerikansk tid, och är redo att lämna Santa Rosa.


Jag, Tom, Ann och paret som höll i festen vi var på i lördags. Min klänning är nyinköpt och jag ÄLSKAR den.


Kort inlägg om kinamat med mera

Kinamaten här är miljoner gånger bättre än i Sverige. Ge mig mer.

Nu är det snart helg och det är den sista helgen innan vi lämnar Santa Rosa och åker ut på vår semester. Det är vi värda efter så mycket plugg vi har haft under tre år på entreprenörsprogrammet. Sedan väntar 2½ vecka i skolan, bal och student och sedan ut på äventyr. Framtiden är obestämd men jag ska göra allt i min makt för att leva min dröm om att arbeta med ett mål om världsfred.

Förhoppningsvis börjar studierna till sommaren redan, annars till hösten. Alla dörrar är öppna.

________

Kommentar: Detta blev lite speciellt inlägg, jag tror jag är lite känslosam just nu. Men det kan ni ta! :)


Här ska jag bo





San Francisco in my heart.


Jag är lyckligt lottad

Jag har det så himla bra just nu. Jag har en underbar host family som behandlar mig som sin egen dotter och som älskar att umgås med mig. Men jag är så lyckligt lottad som har en så underbar familj där hemma. Den är inte som alla andra, den är delad i två. Jag tror inte jag har förstått förrns nu hur lycklig man måste vara om man har turen att få ha fyra föräldrar istället för två. Det är dubbelt så mycket tjat - men dubbelt så mycket tillgängligt stöd. Den senare delen har jag precis upptäckt.

Jag har det så himla bra just nu. Jag har en underbar skara av vänner, några jag saknar ihjäl mig efter som inte vet om det förrns nu och andra som vet om hur mycket jag saknar dem. Jag har lyckan om att få klä upp mig fint när jag kommer hem för att gå på balen med J. Jag har turen att få chansen att åka hit. Jag har turen att få bo i ett land som Sverige. Jag är lycklig.

Albert, Axel, Alice och Tobias - ni är mina syskon och ni ska behandlas som prinsar och prinsessor för ni är så unika och jag imponeras utav var och en av er på olika sätt. Ni kommer bli fantastiska människor och med våra föräldrar är det inte svårt.

Mamma, du är den bästa och mest imponerande personen jag någonsin träffat. Aldrig kommer jag ha någon bättre som alltid står upp där för mig. Du är en förebild som ingen annan och jag vill ha dig nära i resten av mitt liv men du måste också leva ut dina drömmar. Det är inte värt att ångra sig för att man inte tog chansen när man kunde så kör hårt, du behöver det.

Alla mina vänner, jag förstår ibland inte hur ni står ut med mig. Men ni är de allra bästa, annars hade jag inte varit er vän och det tror jag att ni är medvetna om. Nu när jag ändå är på andra sidan Atlanten vill jag säga att jag lever min dröm, så go on och lev ut era drömmar.. Det är aldrig för sent.

J, allmänt tack för att du piggar upp mig med vartenda mejl du skickar. Vad skulle jag göra utan dig?!

Men mest tacksam är jag för att jag fått mitt liv och fått leva det fullt ut tills jag blivit såhär gammal och det lär bli många fler år.

Jag har inte känt såhär på väldigt länge, men jag är lycklig rakt igenom mig från topp till tå. Låt mig må såhär i resten av mitt liv och jag lovar att vara evigt tacksam. Min familj och mina vänner är bäst i hela världen.

TOTAL LYCKA STAVAS SÅHÄR



Underbara skor till studentbalen. Efter beställning kom de hem idag och jag vill inte ta av mig dem så jag ligger just nu i sängen med dessa skönheter på mig, samtidigt som jag lyssnar på Magnus Uggla. Det känns faktiskt lite som hemma nu när jag varit här så länge.

Men vad säger vi? Borta bra men hemma bäst. Självklart finns det inget som slår att vara hemma. I'll be back both in Sweden and I am coming back here in two years to spend time with my host family again.

Så underbara skor (och billiga var dem) och tusen gånger bekvämare än de ser ut att vara, jag är nöjd.


För den nyfikna:
Jag blir 186 cm i dessa, coolt right?!

BILDSPEL USA PART 1





Här finns bilder från min resa hitintills. I fredags hittade jag min studentklänning och balsmycken. Min balväska är med i bildspelet, likaså lite shopping, fina kort och när jag för första gången satte fötterna i stilla havet. Imorgon åker jag till San Francisco för första gången sedan jag kom hit, det lär bli kul! See you later, aligator.


Full fart!


Jag och min host mom startar planet (eller inte, haha). När jag ändå håller på kan jag säga att jag saknar min mormor! :)
Ta hand om er där hemma!

Tiden flyger iväg

Helt plötsligt har nästan halva min tid i Santa Rosa gått åt och jag har haft den alldeles mest perfekta tiden någosin. Känslan är ungefär "Väck mig inte, jag vill inte tillbaka till den bistra verkligheten". Men jag tänkte ladda upp några bilder och ni får lista ut var bilderna kommer ifrån. De är inklistrade i miniatyrform så om ni klickar på bilden så kommer de upp i ett större format. Om det nu vill som jag vill. Imorgon blir det putletshopping a la Petaluma, lär bli spännande och se vad jag hittar som får följa med hem till Sverige.

Här är bilder på mig i mina bowlingskor (ni ser mig right?), en bild från vår flygtur som gick över Napa Valley, San Francisco Bay, över Alcatraz och Angel Island och vidare över Golden gate. Upp längs kusten och in mot Santa Rosa igen. Turen tog runt 1½ timme i ett pytteplan med fyra platser. Nästa bild är från i söndags då jag var på en baseballmatch och jag posar med maskoten, snyggt! Nästa bild är på mig när vi flög, jag såg ut som en riktigt pilot med an snygg keps (SF GIANTS). Ännu en bild från matchen, jag var heeeeelt lost och förstod nästan ingenting. Men under matchen som var i Sacramento så tog vi tjejer oss friheten att ta ett gammeldags foto och på detta fotot är det jag, min host mom Ann och Casey (någon av Ann's sons vänner). Söndagen och tredje helgen avslutades med ett äpple på en pinne dränkt i Rocky Road och gott var det. Jag fick till och med kolasås i näsan när jag åt den.. ööh.




Men jag lever gott här på andra sidan Atlanten och njuter fullt ut. Ge mig en längre vistelse, please? Men gör också så att alla jag vill ska komma hit, kommer hit. Då hade jag mått fantastiskt bra.


Bara för att jag kan..


Jag är ensam hemma idag så jag har ätit pasta med någon svamp och kycklingröra med ost i pulverform ovanpå. Det är riktigt gott! Som efterätt blev det denna goding, kan inte få nog, men det är inga mängder mamma (andas). Eftersom det var inspelning på tvn så kan jag inte titta så jag lyssnar på MAGNUS UGGLA på hög volym och dansar omkring i huset. Tur att ingen ser mig och att ingen vet, och ni säger inget ellerhur?

Annars har det varit kallt idag, runt 10-15 grader kändes det som och blåsigt. Det gillar vi inte, vi vill ha fint väder speciellt med mina planer för helgen som ni säkert är nyfikna på. Imorgon ska jag till Court House, polishuset och sedan på kvällen åka skridskor på snobbens arena (för er som inte vet så bodde författaren här i Santa Rosa. På lördag är det inplanerat en flygtur med min host familys flygplan och turen tror jag går längs med kusten och över GOLDEN GATE BRON. Med skräckblandad förtjusning längtar jag! Sedan ska jag på en riktig baseball-match på söndag i statshuvudstaden Sacramento, en stad som jag älskar.

Hemlängtan kommer och går, jag vill hem men jag vill heller aldrig lämna USA och Santa Rosa. Trivs så sjukt bra här! Är det någon som vill se hur jag bor med rum och så, så får ni kommentera, jag vet inte hur kul det är att se.. men jag kan säga att jag sover i en dubbelsäng lika hög som prinsessan på ärtens. Kanske inte riktigt men nästan. JAg har dessutom mitt egna badrum med badkar, jag lever lyx här! Ge mig mer! Men jag saknar också min familj och mina vänner och J där hemma..

See you later!


Jag lever faktiskt

Jag har haft en helt sjukt bra helg som började med skidåkning.... jag överlevde faktiskt för jag var på en skidskola heeeeeela dagen. Jag trillade ett par gånger men inte för många för alla ben i min kropp är fortfranade hela.


Efter det gick jag och la mig för att kunna vakna upp till min alldeles egna FÖDELSEDAG. Jag skulle ha ett litet kalasliknande arrangemang så mina fina vänner dök upp på kvällen och vi hade barbeque, american chocolate cake och massa snacks och huvudeventet var inte bara att det var min födelsedag utan vi skulle också se Grease. Livet kändes mycket bra och jag fick fina presenter men få för jag är ju i USA. Jag fick en väska till balen, en rosa nalle som var döpt till babe, wonder why... ton av smink och en parfym från Victoria's secret.




Igår söndag var jag ute på en runda med Ann och vi såg Redwoods och havet vilket var helt underbart. Och det var första gången i mitt liv som jag satte fötterna i Stilla havet som verkligen inte är stilla en jag tycker om det ändå.


Den vill inte vrida sig förlåt..



Livet är allmänt gott här, jag lovar. Solen skiner och jag börjar få en bränna, ibland njuter vi lite väl mycket ungefär så mycket att jag vill stanna kvar här eller flytta hit. Dessutom har jag ätit ton an apelsiner, jordgubbar och min nya drog, vindruvor! LEt me have some more please, which reminds me of that I have an orange in my bag but since I'm going to have maxican food today I wont have it until after the big presentation tonight or during it. Känns bra att jag byter språk utan att märka det.. haha!

RSS 2.0