Kärlek

Jag fick blommor idag när hjärtat kom hem från jobbet. Han har börjat skämma bort mig med sådant härligt, men jag blir så glad!
Dagens blommor var superfina, ellerhur?


Reamorgon

Fantastisk frukost för 10kr. Det kan inte bli bättre!


God morgonshopping

Dags att åka in till femman för deras morgonrea, får se om jag får med mig ett kap hem.
Igår fick jag med mig ett par härliga kilklackar för sisådär 110kr.

Bild o sko från skopunkten.


Barn

Det där med att skaffa barn är inget som är på tapeten än men klart man diskuterar allt från namn till sjukdomar till tvillingar.

Angående tvillingar tycker Mr Right att det är bäst för då slår man två flugor i en smäll. Så man slipper förlänga "föräldratiden" då barnen är beroende. Alltså vill han bara ha tvillingar som växer upp på 20 år och inte två barn som växer upp under 30 år. Med en hel del ironi såklart.


TV och Internet

Nu har äntligen vårt tv och internet-abbonemang kommit. Vilket betyder att i en vecka har vi comhems ALLA kanaler. Så vi ses då - om en vecka då jag har färre kanaler igen.
 
Byebye!

Det där med söndagar

Den onödigaste dagen i veckan är söndagar. Söndag är dagen efter den festliga lördagen och dagen innan den otroligt ångestladdade starten på ny arbetsvecka, måndag. Söndagen är full med måndagsångest och tristess. Ofta är man bakfull eller gör saker som man kunde göra en annan dag - exempelvis städa eller tvätta.
 
Söndagar för mig som varken jobbar eller har så mycket i skolan är fyllda av ingenting och det kan tyckas vara skönt men det är inte så. Då planerar jag upp resten av mitt liv, tittar lite på tv och slappar. Jag påverkas av min sambos måndagsångest och nu för tiden är jag inte särskilt bakfull för jag festar inte.
 
Så, söndagar är en helt onödig dag, fylld av saker man kan göra en annan dag. Så nu ska jag titta lite på någon av våra 200+ kanaler och se om detvisas något kul.

Tentavin

Dricker vin och snackar skit med Millan och Nicco. Livet är skitgött idag, tentan är inlämnad och solen lyser.


Kivik

Testade naturens bästa idag och tyckte den var sådär... Gillar man inte äpplejuice är det ingen big hit. Bra med en juice med mycket frukt men för mig är smaken det viktigaste.


Soppans konsekvenser

Blendern är TRASIG och står på balkongen.


Å vilken soppa!

Jag gjorde soppa igår i min blender. Problemet var att underredet på blendern inte satt fast så det slutade med asgod broccolisoppa på hela mig, köket och golvet.

Mvh, ledsen tjej.

True story.


Fullt upp

Wow, vilken fullspäckad dag. Äntligen kan jag slappna av!

Den började med att vi åkte till mina svärföräldrar för att hämta bilen så åkte vi därifrån, hem igen för att hämta kartonger, iväg till återvinningsstation, käkade lunch o handlade på maxi. Så hem igen för att lassa av allt och sedan iväg till Halmstad och till Mr Rights mormor och morfar.
Där fick vi sortera ut vilka av deras saker vi ville ha med oss hem och det blev bland annat ölglas, kristallglas i tre storlekar, durkslag, gjutjärnspannor, uppläggningsfat och mycket till!
Så åkte vi hem för att packa upp, lämna tillbaka bilen, städa och sätta ihop en malmbyrå.

Puh, nu kan jag äntligen andas ut. Och nu är det VERKLIGEN dags att sova för Sofia kommer hit vid 10.00 imorgon och då ska vi plugga järnet!


Taggad för tenta

Jag har nog sällan varit såhär glad över att fått min tenta. Det är en hemtenta på tre frågor, en om demokrati och rättviseteorier, den andra är om välfärdsstaten och den tredje om legitimitet och socialt kapital. Det känns som något jag absolut kommer kunna knäcka och därför är jag väldigt taggad.
 
Sedan kan det höra ihop med att Sofia ska komma hit varje dag under nästa vecka och då ska vi kötta järnet. Det kommer bli AWESOME. 
 
 
 
 
(Min kurs heter Demokrati o Välfärd och ingår i andra terminen i Kandidatprogrammet i offentlig förvaltning vid Göteborgs Universitet, 15 hp)

Fonduefredag

Det har inhandlats champinjoner, paprika, baugette, fläskfilé och rött vin för att riktigt mysa till det ikväll. Det ska bli fondue och som jag har längtat. Är inte fondue något av det bästa som finns?

Så här ser vår fantastiska fonduegryta ut och den har tillverkats i min kära hemstad Ronneby. 

 

Klicka på bilden om ni vill se mer om vad de gör.


Tidpress och stress

Just nu ligger tidspressen på min kära mor som måste skicka in sina betyg till antagningen till universitetet innan midnatt. Annars sabbar hon hela min plan för sommaren - att vi två ska plugga juridik ihop. Så stressen ligger hos mig också, om inte mamma gör detta och kommer in tillsammans med mig så måste jag läsa kursen utan att ha en awesome pedagog som kan förklara för mig.
 
Nu ska jag ner i tvättstugan, tjingeling!

04:00

I morse vaknade jag vid fyra och kunde inte somna om. Det var för många tankar i huvudet kring vad jag måste göra och när jag hade gjort det så kom alla andra tankar fram i huvudet kring mitt besök på sjukhuset igår och så vidare. Helt enkelt önskar jag att jag inte hade gjort allt jag behövde göra idag så jag hade kunnat tänka på det istället för på sjukhuset. 

Återbesök på CIVA

Idag har jag lärt mig att;
1) Om man har en smärta i buken är det ofta värre som ung. 
2) "Öl" i min journal inte betyder drycken utan är kort för överläkare.
3) Min temp när jag kom in till akuten var på 35,3 grader.
 
Mycket spännande. 

Mamma

Jag har precis sökt till universitetet för mamma med, hoppas hon kommer in! (Och att jag också gör det)


Ansökan

Kände för att plugga i sommar också, det hade varit riktigt roligt. Jag älskar ju att plugga. Det var ganska svårt att hitta en okej prioritering men det gick bra det med efter en liten stund. Jag vill gärna läsa allihopa, samtidigt men det är ingen bra idé att knäcka sig själv. Man måste inse att man har sina brister! Och en plan B om man inte får tag i något roligt sommarjobb.

TV!!!

Från min gamla tv till Mr Rights nya. Det är inte bara ålder som skiljer dem åt, storleken också. Jag hoppas verkligen att det är mer fyllningsmaterial än tv i lådan för annars kommer det bli trångt på väggen.


Studenter

I år tar årgången 94 studenten och överallt ser jag alla med sina mössor i fina lådor från ABCgruppen. Så tänker man tillbaka, saknar det lite men sedan är det bara att inse att mitt liv just nu är så mycket bättre!

Jag är vuxen.


Pluggeri

Jag är supertaggad för att förbereda morgondagens seminarium. Det betyder att seminariet är snart och direkt efter det ska jag ta bort lapparna på ryggen. De kliar, lossar och har sig så nu har jag sporttejp över båda axlarna. Valde därför min fina klänning med transparent tyg över axlarna och en tjocktröja över det just för att det inte ska bli för varmt.


Designar om

Under construction eller vad man nu ska säga. Jag vet att menyn ligger längst ner och den är lite tuff att komma åt om man är intresserad av det. Jag är ute efter en horisontell meny längst ner och kämpar på med att hitta designhjälp på internet som inte innebär dropdown. Men det verkar vara näst intill omöjligt.
 
Önska mig lycka till, det lär behövas!

Skattkarta

Nu har jag fått mina allergilappar och det kliar lite grann. Än så länge. De testar allt tydligen och lite till.


Nya gardiner

Jag är helt förtjust i mina gröna gardiner. Eftersom rummet går i grönt, svart och vitt är de perfekta!
Igår var jag hemma hos svärföräldrarna och fick hjälp med att sy upp dem och samtidigt strök jag dem. Ska man ha skrynkliga gardiner så tycker jag att man lika gärna kan lägga dem i ett stängt skåp tills vidare. Jag menar inte på att mina är perfekta nu, de ska manglas hos mamma i påsk. Men de är strukna och funkar!

Åh vad jag älskar mina nya gardiner!


TV

Eftersom vi sitter så långt bort från vår tv i den nya lägenheten, så räcker inte 32", jag får ont i huvudet och det är allmänt inte en jättebra tv-upplevelse. Så hittade vi det här kapet på kompletts hemsida och fick slå till, det blir 500 kr till att göra något annat roligt för än ordinarie pris.
Det känns verkligen som den här lägenheten börjar bli mer och mer vår och jag ÄLSKAR den. Nu väntar vi bara på leverans-smset.
 

Var är min vår?

Klockan går fel men inte termometern. Jag tänkte att eftersom solen lyser så är det säker runt nollan. Men icke - kallt som tusan!

Välkommen vintern, jag hade sett fram mot våren.


Livet är bra

Som jag antog igår skulle jag behöva ut och gå prommenader för att få bort allergenerna ur mitt system. Det höll tills klockan halv tio ungefär och sedan fick vi åka hem tyvärr. Släkten satte mig i en situation, de ville att jag skulle börja spela golf med dem. Jag menas att hela släkten spelar golf - förutom jag. Så om jag bara vill så finns klubbor, bagar etc etc etc , ja allt jag behöver. Och jag fyller år snart, jag tror jag vet vad de tänker ge mig i present.
 
Om inte det så var det väldigt trevligt, som vanligt och Marcus/jag fick presenter. Jag menar att jag kan sova lika mycket i hans nya lakan som han kan och jag kan använda hans nya byrå lika mycket som han kan. 
 
Livet är en fest!

Kalas

Min kära sambo har fyllt 24 och det ska vi snart iväg och fira. Så det blir släktträff, djurträff och det kommer troligen sluta i en och annan prommenad för att allergierna ska hållas på avstånd. Mina svärföräldrar har skaffat katt och troligen har hans mormor och morfar med sig sin hund. 
 
Vi får se hur det går, men det kommer bli god mat och jättetrevligt.

Mums!

Strax över en timmes tårtbakande är nu avslutat. Dags att vänta in mitt födelsedagsbarn!


Födelsedag och firande

Min iPhone har en riktigt bra funktion, kalendern. Inte bara det att man alltid har den med sig utan att man faktiskt kan dela den med andra och skapa inbjudningar. I dagens kalender står det två event som heter "En vanlig dag", den ena är jag inbjuden till från min sambo och den andra är i hans kalender. 
 
Ni vet att jag inte är bästis med itunes och inte med någon programvara egentligen. Men idag är ingen vanlig dag utan det är min sambos födelsedag. Idag ska det bakas tårta, öppnas presenter och åka till Borås. Vilken anti-grej tänker jag tills jag tänker på vad vi ska göra där. Vi har två biljetter till Magnus Betnér och jag hoppas den blir lite bättre än dagens föreläsnng.
 
Jag har en tendens att jag måste göra något samtidigt som jag lyssnar, annars somnar jag. Så det är lika bra att sitta här och skriva om Mr Rights födelsedag. Det är ungefär 15 månader sedan som jag skickade den här bilden till honom och så började vårt förhållande strax därpå. Kärlek....
 

Smärta

Jag vaknade idag när larmet gick, reste mig upp för att gå till toaletten och fick på vägen dit stanna. Jag fick vika mig dubbel av smärta och det är tur den här smärtan bara finns på morgonen. 
Det är vid vänster nyckelben som jag har ont och i nederkant på lungorna, eller i alla fall muskulaturen där. När jag idag vaknade så var smärtan större än vanligt och jag kan inte förstå varför.
 
Successivt har alla vardagspåverkande biverkningar (eller vad man ska kalla det) försvunnit. Illamåendet försvann i mitten av januari, den konstanta smärtan försvann två veckor efter det och likaså min konsumtion av smärtstillande. Ganska tidigt, runt årsskiftet, så försvann den obligatoriska smärtan i nyckelbenet som kom varje gång jag åt eller drack. Det var så mycket planering för att inte få ont.
 
Men jag står stark kvar, med den övergående smärtan som mitt trogna sällskap. Vissa dagar märks det mer, andra dagar mindre. Jag har varit på thorax(lung) och hjärt-röntgen men inte fått något svar än på om något är fel. Jag anar att det inte kommer synas något och då undrar jag varför jag har ont. Jag kan acceptera att smärta skapas om man äter för mycket smärtstillande, det är en effekt på beroendet. Den smärtan borde komma så fort man inte tar sina piller, men jag äter inte dem längre. När läkaren varnade om magsår som skulle kunna bli ett resultat av mitt dåvarande pillerätande så fick jag sluta. Det var jobbigt, tufft och smärtfullt. Jag klarade det, trots allt. 
 
Frågan är bara om den här morgonsmärtan beror på något särskilt eller inte, ont gör det och det måste läkarna göra något åt. Det finns just nu inget som tar så mycket energi som min rehabilitering, men inte på det sättet ni tror.
 
Det tar energi för att människor går före mig i uppförsbackarna när jag inte orkar. Det tar energi i form av att jag känner mig blodig i halsen så fort jag kommer in innanför dörrarna för jag bor på fjärde våning. Det tar energi för att jag inte kan acceptera att det inte är som innan. Det tar energi att ha ont. Det tar energi att försöka acceptera när hela min kropp skriker att det är något oacceptabelt som har hänt.

RSS 2.0