Glasögon och sushi

Det blev inga nya bågar för min del för min syn har inte förändrats på fem år (!). Men jag klagar inte, de pengarna sparas istället till framtida nöjen. 
 
Idag kommer två fina vänner hit och ska äta sushi, jag har nämligen hittat en superbra sushirestaurang i Majorna. Sedan blir det ut på stan och spela biljard och så får vi se vart vi hamnar. Vad som är absolut bäst är att få umgås med mina fina vänner.
 
 

07:15

Det var länge sedan jag sov såhär dåligt. Jag vaknade av att jag hade ont i magen, ont på grund av mensvärk och extrema smärtor i bröstet. Som om någon tryckte in en kniv och roterade ungefär. 
 
Så vaknade jag 07:15 av ingenting, precis som min sambo. Han vaknade också då av ingenting. Men nu har jag tänkt byta inriktning på dagen genom att äta midsommarens sista sill till frukost, gå in till stan, träna en stund och sedan kolla in glasögon. Jag tror faktiskt att jag har hittat rätt modell nu!
 

Wow, vad hände?

Efter min tenta den 7 juni så sprang jag för första gången på en evighet. Jag har aldrig riktigt tyckt det varit roligt och varje gång jag varit tvungen att springa i skolan så fick jag plötsligt näsblod eller något annat som gjorde att jag inte kunde springa. 
Men efter tentan hade jag så mycket i huvudet att jag kände att jag hade två val, antingen att pimpla lite vin eller ut och springa. Jag valde såklart det senare, först. Och ut sprang jag och det var så skönt! Efter det har jag sprungit sex gånger, 11 och en halv kilometer totalt. I nya skor och ny träningsjacka. Jag som aldrig sprungit innan.
 
Så idag har jag varit ute två gånger, två korta rundor på 2 och 2,8 km. Jag förstår ingenting.
 
 
 

Att leva sjuk i tentatider

Dagen började med två alvedon, en diklofenak och en omeprazol. Smärtlindring i mängder och magsäcksskydd. 
 
Men resten av dagen har varit bra och Sofia kom hit som vanligt en tentavecka. Så förhörde vi varandra på alla instuderingsfrågor och det verkar som att vi kommer klara tentan. Ett tag var jag rädd att det här skulle vara svårt men det är verkligen inte det för det finns ett rätt svar.
 
Det till skillnad från min första kurs på universitetet, socialantropologi. Där man kunde mer eller mindre lägga fram argument för att visa på att man hade rätt eller fel. Just nu ska jag tenta av juridik inom offentlig förvaltning, alltså är det fokus på lagboken, kommunallagen, personuppgiftslagen, förvaltningslagen och grundlagarna såklart. Det finns faktiskt ett rätt svar i lagboken, men dock så många undantag. 
 
 
Så tog jag en snabbis för att lämna tillbaka mina trasiga shorts som jag köpte lagom till valborg. De var superfina jeansshorts med spetsdetaljer. Men pengarna får jag tillbaka så det är ju skönt det. 
 
Och smärtlindringen har faktiskt hållt hela dagen för nu är klockan snart fyra och jag har inte tagit fler tabletter och knappt känt av någon smärta i magen. Så innan nästa kompis kommer över ska jag ta samma dos igen för att slippa ha ont. Det är ett krig mot min mage. Den hatar mig och tro mig, jag hatar den tillbaka.

Endometrios

Ni har säkert ingen aning om vad rubriken betyder men det en sjukdom som tar form i att livmoderslemhinna ligger utanför livmodern och vid menstruation så beter sig den slemhinnan precis som den ska. Även om den sitter på fel plats. Så när blodet inte har någonstans att ta vägen växer "härden" och då skickar kroppens immunförsvar dit ämnen för att bryta ner härden. Det ger en inflammation och gör nerverna extra känsliga för smärta. Vilket känns ungefär som knivhugg som roteras inuti magen. 
 
Endometrios. Den tysta sjukdomen. Som gör så förbannat ont. Tyvärr kan jag inte beskriva smärtan på annat sätt än med svordomar. Jag ringde 1177 en kväll när det känses som att jag skulle dö och hon på andra sidan tråden frågade om jag kunde beskriva smärtan och jag blev helt tyst. Den hugger, fast vrider, fast ööh... Jag kan inte riktigt beskriva den.
Och hur länge hade jag haft samma smärta? För den är ny och den är inte som mensvärk fast i typ samma region. Smärtan har nog varit hos mig sedan operationen i november förra året, så jag har ibland bara velat ligga ner i sängen och dö en smula. 
Nu hoppas jag faktiskt att ni tänker er i huvudet den värsta smärta ni upplevt och tänker att det jag tjatar om här inte kan vara så himla farligt. Bara det att i härrom natten hade jag en sexa på en tiogradig skala av det värsta jag upplevt och då har jag upplevt mycket smärtor. 
Men jag är en kämpe, det har nog alla märkt vid det här laget. Trots det så vill jag inte kämpa mer för jag vill vara frisk. Jag trodde jag hade fått min beskärda del för länge sedan och idag fick jag höra att vi inte opererar idag.
 
Sedan hade jag även ärrvävnad på tarmen och en vätskefylld "ficka" inte långt därifrån. Och en irriterad tarm som gör ont. Så nu är det bara att läsa på kring nya diagnoser och vänta på att få komma till Carlanderska där jag ÄNTLIGEN ska få en egen gynekolog. 
 
Wow, att jag bara orkar.

RSS 2.0