Pepparkakshus


Titta så fint jag gjort det!

Julklappar, vår och träning (?!?)

Efter en heldag som duktig så ska jag nog dra till stan nu för en kopp kaffe med världens bästa sällskap - nämligen mig själv och för att köpa sista julklappen till min bror.

Jag har dessutom tränat en timme effektiv tid på crosstrainern idag på friskis - tro det eller ej. För jag vet att det inte låter som mig men... det var roligt!

En, två, tre, fyra, fem, sex - vänta lite - jag orkar inte räkna fler som svimmade av men ja, det var roligt. sju, åtta, nio, tio. Nej nu får jag sluta så jag kommer härifrån.

Ha en toppenkväll! (Jag saknar vår, USA och massor)


Nobels fredspris

Tillsammans ska vi uppnå alla våra drömmar. Tillsammans ska vi bygga en ny värld. Tillsammans ska vi bekämpa korruption över hela världen. Tillsammans ska vi stödja mänskliga rättigheter i världen. Tillsammans ska vi skapa vår nya värld grundad på ett nytt medborgarskap nämligen internationellt medborgarskap.

- Tawakel Karman, Nobels fredpristagare 2011


Ondskefulla planer

Tänkte börja en serie om hur jag tänker förändra världen. Om alla mina ondskefulla planer. Det lär bli spännande!

Just wait and see. Muhahaha!


Är det någon som vet?

Vad är det för fel på blogg.se-appen som gör att jag inte kan ladda upp bilder efter jag har uppdaterat min iPhone till iOS 5? Ps. Jag är fullt medveten om att Mr. Boyfriend kan svara på det här troligen men jag orkar inte ringa och fråga.

Julstämning ?!

Det är inte lätt att komma i julstämning utan snön. Men vi får göra allt vi kan för att försöka komma i stämning.
Mitt trick är att lura mina sinnen att det är jul. Jag menar julpynt och gran för synen; julradio.se för hörseln; apelsiner och nejlikor, saffran, pepparkakskryddor och julte för doftsinnet; julte, lussebullar, tomtegröt och pepparkakor för smaken och lagom varma kläder så man fryser lite.


Note to self:

Jag vaknade i morse när mr. Right skulle iväg till jobbet. Så när han åkt tänkte jag slå på Tvn och se på lucia.

Notera:
Det är ingen bra ide att vara vaken i 45 minuter för att se om Tvn fungerar. För du blir väldigt trött då.
Bli inte arg, ledsen eller upprörd när du inser att Tvn inte fungerar för att det är klass 3-varning ute för det kommer förstöra din dag.
Att du sedan bor mitt i centrala Göteborg vid Liseberg har ingenting med saken att göra för tydligen kan Tvn paja där med.

Ps. Lucia finns på svt play.


Jag och naturkunskap

Ibland förstår jag helt klart varför jag valt politik som intresse. Det är helt enkelt för att jag inte kan någonting om naturkunskap. Jag kommer inte ens på tre gräsätare men kommer lätt på tre politiker. Så jag har gett upp drömmen om att bli teoretiker inom naturkunskap för jag aldrig velat bli det och satsar fullt ut på politiken.

Skönt att vi kunnat reda ut ett och annat nu och klargjort vad jag vill med mitt liv. Ännu en gång.

Så skål på er från en annan dag. Lite fest behövs varje dag så varsågoda!


Har du hjärtat på rätt ställe?

När jag började trilla in på möten med LUF i Göteborg började jag snappa upp saker om något som kallas flyktingfonden. Det är ett namn som vilket annat namn som helst tänkte jag först men sedan har det gått upp för mig att det är allt annat är något normalt.

I Sverige pågår just nu en icke-human situation för mellan 10 000 och 35 000 människor. Utnyttjande av människor som inte tillhör något särskilt. Mer än att de alla lever som gömda i Sverige efter avslag från migrationsverket.

Nu var det så att jag inte visste vad det innebar eller att det ens inte fanns gömda i Sverige. Men lever man som gömd innebär det att man inte har något uppehållstillstånd i Sverige men lever här utan personnummer. Utan personnummer kan du inte ha ett bank-konto. Utan personnummer kan du inte gå till läkaren. Utan personnummer kan du inte ha något fackförbund om du ens har ett jobb. För har du inget bankkonto är det svårt att få lön och betala skatt. Du är inte någon medborgare och kan bli fullt utnyttjad för ingen hjälper dig om du inte kan bevisa vem du är med ett personnummer i Sverige.

Det finns alltså mellan 10 000 och 35 000 människor i Sverige som inte vågar återvända till sitt hemland för att där kommer de till exempel leva under omänskliga förhållanden eller under hot. Det är människor som lever här utan att ha några som helst rättigheter. Kommuner får bestämma om de vill ta in gömda barn och ge dem undervisning. Utbildning är en del av barnkonventionen.

Alltså lever det så många människor i Sverige som inte kan klaga på sin situation eller ens yttra sig om den för att då kunna bli utvisade mot en mer icke-human situation. Vi måste tala för de som måste vara tysta för sitt liv.

Genom projektet hundratusen så ska Frida samla in 100 000 kronor till flyktingfonden genom sitt projektarbete och en varenda krona som kommer in går DIREKT till ändamålet. Så ge en krona eller fler i julklapp till den som har allt eller för att hjälpa någon annan som har det tuffare än du.

"För ett Sverige där alla har en chans till ett bra liv, och alla har de rättigheterna de förtjänar – stöd Hundratusen-projektet." - Hundratusen.se

Från flyktingfonden.se

Varje liter gör skillnad

När jag ser detta på min flaska; att varje liter gör skillnad; så dyker det upp frågor i mitt huvud.
Det är en halvliter; gör den halv skillnad eller ingen skillnad alls då? Eller måste flaskan skaffa sig en kompis?

Å andra sidan kan man vara logiskt tänkande och se det simpla i hela grejen. Att de inte kan vara mer precisa på en flaskettikett. Men hur roligt är det?

Edit: Sedan kan man vara dunderseriös och fråga sig om inte en flaska kranvatten gör mer skillnad än att köpa vatten på flaskan. Men det är vi inte mer än vad som krävs för jag har faktiskt skrivit ett lååångt SERIÖST inlägg om projektet hundratusen och flyktingfonden idag. Det får räcka.

Ps. Bild kommer EVENTUELLT laddas upp när det är möjligt för att bringa klarhet till det här inlägget.

 


Femton minuter

I morse vaknade jag en kvart innan bussen skulle gå. Kan ni tänka er att jag faktiskt inte somnade om och struntade i skolan för dagen? Och att jag faktiskt ser ut som jag brukar, tro det eller ej!

Jag lyckades hitta ett namn på twitter och kommer försöka lägga in mina tweets här på bloggen. Har alltid velat ha någon som har 100% koll på mig; lite storebrorsayndromet. Eller inte.

Ha en bra dag; vi hörs nog under föreläsningen om den inte är intressant. Vilket jag satsar 100 kr till www.flyktingfonden.se på. För ni vet väll att det jobb de gör; alltså hjälper gömda i Sverige; gör skillnad. Var enda krona går till gömda flyktingar i vårt land som saknar de rättigheter vi är vana vid. Men mer om det senare idag!


Twitter?

Just nu vill jag tacka min kära mamma och pappa som valde att ge mig ett vanligt efternamn som Johansson och som dessutom valde att ge mig ett långt förnamn. Sedan när jag jag ändå är igång vill jag också tacka er för att ni givit mig initialerna på mina mellannamn "WC".

Så avslutningsvis vill jag tacka för att jag nu lider av att-välja-namn-på-mitt-blivande-twitterkonto-ångest... Älskar er.


Lugna lördagar

Idag har mitt liv inte varit mer intressant än att mamma har haft översvämning i sitt hus på grund av vädret. så på grund av kollektiv sömnbrist så tar sig hela mamma med familj till Göteborg och tycker att det är lämpligt att jag går upp vid tio. Vilket jag inte direkt håller med om så att säga. Men jag gjorde det för att kika på julklappar (en röd vinterjacka).

Så nu är det snart dags för lördagsmys. Så för att låta lite julig så säger jag;
"Från oss alla (alltså mig i plural) till er alla; ett varmt och väldoftande tips på korsvägen. En 3D-lussebulle som luktar lussebulle och är varm när man tar på den. Så i den mörka, blöta och kalla lördagsnatten när förmodligen alkoholen dustar ur allt för mångas kroppar så kommer pressbyrån att värma upp tillvaron lite."

PS. Detta är reklam för en reklam och inte reklam för PB. Bra då har vi liksom klargjort ett och annat. Trevlig kväll.


Det där med sociala medier

Jag har aldrig varit ett stort fan av twitter. Mest för att jag inte förstår det. Men jag ska skaffa mig ett konto hade jag planerat. Men nu sitter jag här, en timme senare och har fyllt i mitt namn och min mejladress och tänker på vilket namn man ska ha på sitt twitterkonto. (Ja, jag vet att man kan byta senare men ändå, man måste börja med ett) Så frågan är helt enkelt om jag någonsin kommer kunna komma på ett namn så jag kan GÖRA mig ett namn på twitter. Även om you don't need to fly to be awesome så är det helt klart ett måste att kunna hoppa för att vara det. För man måste i alla fall trotsa tyngdkraften på något sätt. Så alla håller med mig? Bra. Då avslutar vi dagen med att hoppa i pyjamasbyxor och sedan ner under täcket för att sova gott. En perfekt fredag. PS. När mobilappen vill fungera med bilder så kommer det ett bildregn från idag. Den som lever får se brukar man säga eller?

Frosting är helt klart underskattat

Efter mys med liberala kvinnor och alla feminister heter Glenn; där jag åter igen blivit presenterad som LUFs nya stjärnskott; återupptäcker jag frostingen igen innan jag ska gå på bio med toppentjejen Frida. Det blir happy feet-mys!

 

 


Note to self:

Det är väldigt optimistiskt att ta sig ur lagerlokalen där du jobbar och en kilometer bort för att hinna med bussen på tolv minuter. Det är ju bra med lite motion MEN när du vet;
1. Du har klackar på dig.
2. Du är förkyld.
3. Det har precis snöat; alltså är det halt.
4. Du har inga reflexer. (mörkt)
5. Du har ett nyläkt sår i näsan.

Så är det värt 40 minuter för att åka omvägen hem.


Det där med snö..

Nu var det snö igen och alla uppdaterar på Facebook om snön. Alla uttrycker äntligen och andra ifrågasätter äntligen-folket. Men så länge jag är inomhus och slipper ta mig med underbara västtrafik när deras system snart havererar. Vänta bara, muhahahaha!


RSS 2.0