Savage Garden - Affirmation



Alla har nog hört den här låten, men nu vill jag ni lyssnar på texten!

Savage Garden!!


Ängeln

En docka av glas, ett hjärta av is
Ett svärd av sten, ett berg som ingen ser
Ett sår på en hand och en obeskrivlig känsla
Allt är inte lätt och du borde se mig
Se mig bara för den jag är

Jag vill spara alla minnen
Spara dig och förlåt
Förlåt för allt jag sa som inte tolkades rätt
Du har sedan första dagen fångat mig
Och jag är fortfarande nyfiken på vad som kunde hänt
Om det blev som vi ville

Ett vi som bara finns i vårt sjunde sinne
I de andra sex finns inte du
Mitt hjärta tinade när du kom
Mitt hjärta frös till is när du försvann

Du har gjort mig till den jag är idag och jag ser inte det som hände negativt
Utan att du inte orkade kämpa mer gör mig förkrossad men vi ses i himlen min ängel
Det gör vi, det gör vi. Vi till tidens slut.

Is

Nu smälter snön och mitt hjärta fryser till is.
När vårvindar kalla viner runt husets alla knutar,
vill jag ligga i min säng men ensam ute står jag helt naken,
öppen och röd av kyla.
Ännu smälter snön och jag känner hur mina fötter fryser,
Ännu smälter snön men snart är hela jag frusen.
Sist av alla delar av min kropp fryser mitt hjärta.
Jag blir stel och det blir lika kallt som den varmaste värme.
Lika varmt som den kallaste kyla.

Inget jag inget du inget du inget jag.
Jag skulle aldrig blivit beroende av värme
för nu står jag här, fastfrusen och stilla.
Det är lika varmt som brinnande kol där jag står fastfrusen i marken.


Sanningen bakom size zero

Gissa vad jag gör? INTE sitter jag i skolan iaf (A).. nejdå! *host-host*

Jag har kommit på en sak, jag har inget liv.. Asså jag är i skolan halv åtta varje morgon oavsett när vi börjar och idag börjar vi inte förrns 9.45 vilket är ganska surt när jag kunde sovit.. Sen slutar jag inte förrns 18 idag, så sakna mig inte!

Men lilla jag var jätteduktig igår, jag hoppas just nu att ingen läser det här men jag måste ändå berätta. Jag skulle steka kyckling och koka pasta till min pastasallad jag har med mig idag och det var första gången jag tagit i otillagat kött och det var inte speciellt roligt, jag funderar helt ärligt på att konvertera till vegetarian så jag slipper ta i det! Vad tror ni om det? Sen kunde jag inte krydda kycklingen heller utan mamma fick hjälpa mig, men jag var tvungen att skära den själv! Sen skulle jag koka pasta och höll på att glömma saltet i vattnet och kom på en jättesmart lösning på det som är ett paket med saltpåsar och på pasta-paketet ska det stå "Glöm inte saltet!".. Det hade i alla fall jag köpt om det fanns så jag inte skulle glömma saltet för osaltad pasta gjorde vi nästan alltid i nian på hemkunskapen och lilla jag fick MVG.

Så lugna ner er och ja, ni kan fortsätta prata med mig.. ni behöver inte se mig i ögonen bara ni pratar med mig! =)


Men jag ville bara säga att jag har kommit tillbaka till 80tals-musiken, det känns så bra! Satt nämnligen och lyssnade på the killers på youtube och hörde I'm free (heaven helps the man) och då fall jag tillbaka, äntligen! =)

Jag har nämligen fyra perioder och de brukar hålla i 1-2 månader, det är 80-talet, rockballader, konstig musik som egentligen inte är bra och övrig musik och det är ganska skarpa byten på 2-3 dagar har jag bytt musikstil.

Jag såg en sjukt bra dokumentär igår "Sanningen bakom size 0" det var en kvinna som skulle från en size 8 (UK) banta ner sig till en size 4 (UK) eller size 0 (USA) på 30 dagar och den var hemsk men inspirerande, hon åt bara gröna saker och ägg, men binte för många ägg, på två mål om dagen lika stora som hennes ena knutna näve.
Samtidigt som hon tränade hela tiden fick hon både skarpa humörsvängningar och hennes kurvor försvann och hon såg ut som de i hollywood. Dock hade hon expert-hjälp av en läkare som undersökte henne varje vecka och bad henne sluta men hon slutade inte, hon ville se vad som hände med hennes kropp och hon ville ge en objektiv synpunkt på hela "size 0"-fenomenet. Det läkaren sa mest var att när hon började äta igen så skulle hon gå upp och bli tjockare än vad hon var från början för vid extrem bantning och träning försvinenr 50% fett och 50% muskler och när hon börjar äta som hon gjorde innan skulle hon i stort sett bara få tillbaka fett och därför var hon tvungen att vara försiktig. Men detta inspirerade mig och när jag har fyllt 18 ska jag också testa att bli en size 0 med expert-hjälp såklart! Skulle jag testa innan jag fyller 18 skulle mina föräldrar helt seriöst tvångsmata mig. Eller när jag slutat gymnasiet så slipper mina vänner se vad jag äter, haha! Jag känner på mig att några i klassen skulle reagera rejält. Louise Redknapp måde förfärligt och hon inrevjuade samtidigt andra modeller varför och svaret var enkelt, oavsett HUR du ser ut gör designerna bara kläder i små storlekar, då får man se till att vara en size 0 för annars kommer man inte i kläderna och då får man inga jobb. Detta förvånade mig ganska rejält och när en anorektikisk tjej sa att pressen är så hög hos modellerna så är modellerna med i media och vi, ungdomar speciellt, läser alla dessa tidningar och ser alla bilder på size 0 modeller och alla plagg som sitter bra på dem, och är plaggen fina och sitter fint vill även VI se ut så, så att de allra minsta kläderna passar och sitter bra på oss. Det finns sedan olika sätt hur man kan bli smalare och bulimi är då den vanligaste bland ungdomar för den är lättast att gömma undan från sina vänner och familj, medans om man börjar svälta sig själv, anorexia märks det och man läggs in på sjukhus när det går över en gräns... Och visst, Louise och tv3's buskap med den här dokumäntären är att avskräcka men om det är "så" lätt att bli en size 0 kan man inte låta bli att bli inspirerad, även jag som är nöjd med mig själv till största delen så funderar jag på det vilket är fruktansvärt. Och jag är inte ensam, jag sökte nyss på google om dokumäntären och det var många bloggerskor som blivit inspirerade av den. På fel sätt.


Som de på tv3.se beskriver programmets innehåll;


"För att undersöka farorna med dagens besatthet av bantning, underkastar sig TV-presentatören Louise Redknapp ett månadslångt experiment för att bli av med sina berömda kurvor och gå ner till storlek 32 (size zero). I processen får vi veta vad som krävs och vilka hälsorisker det innebär. Experimentet börjar med en tur till "Bootcamp Barry", Hollywoods militärinspirerade diet- och fitnessguru. Louise påbörjar ett plågsamt diet- och träningsprogram, som noggrant följs upp av en nutritionist som belyser farorna och bieffekterna med den strikta dieten. Här får vi se intervjuer med olika människor som blivit påverkade av smaltrenden, och programmet avslöjar de riskabla effekter som extrem bantning har på kroppen."



Nu blev det ett långt inlägg, hoppas det var intressant att läsa i alla fall! =)

.

Den bästa helgen någonsin! <3

Ännu en morgon i skolan..

Det här börjar bli jobbigt, idag börjar vi 10 och jag är här nu, och har varit det sedan halv 8. Men jag får iaf någonting gjort nu på morgonen. ÄR det någon som har tips på hur man kan förbättra sitt immunförsvar för jag vet inte alls varför jag är sjuk så ofta.. Alla tror det beror på stress men jag upplever inte mig själv som stressad.. Men skit samma! Jag mår bra iaf. =)

"Oh oh oh tjena alena, världen är brutal" ja, jag har fått Uggla på hjärnan igen.. nu hoppas jag att melodifestivalen imorgon får mig på andra tankar.

Alla - Sofia

Baby Goodbye - E.M.D.

Du vinner över mig! - Mikael Rickfors
Här för mig själv - Maja Gullstrand
I Got U - Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox
Så vill stjärnorna - Molly Sandén

The Queen - Velvet

You're Not Alone - BWO

Bidragen har inte kommit ut än på svt.se, jag väntar med mina tankar tills ikväll!


Skolan.. igen!

Blir en snabbis, börjar om en kvart!

Jippie idag ska jag gå i skolan till tre, sen läsa "Låt den rätte komma in" eller plugga och sen ska jag och mamma ut och käka innan föräldramötet. Jag, Elin och Karin ska hålla en 10-minuterslektion med våra föräldrar i filosofi, wish us luck and oh I love Elin..!


Imorrn ska jag sälja tulipaner och i helgen blir det ett o-inplanerat besök i Göteborg och jag kanske åka skridskor! =D


*Wiiie jag längtar, men först till den här dagen är slut..*

Nu är det 8 minuter kvar, matte, ekonomi,lunch och svenska!
Vi ses nog med ett bättre inlägg efter 15.05 =)

m
Mhhhm gott!


Trött i skolan

Ja, hihi igår ville jag bara inte somna men vid halv ett var det dags att sova. Nu är klockan 07:37 och jag har varit vaken sedan 05:45 så jag ville bara säga att jag är förbannat trött idag! JAg ska klara mig ändå för jag fick i mig lite kaffe i morse (och lite pepsi haha).

Har ni någonsin tänkt på schlager-syndromet? När schlagerfestivalen eller melodifestivalen som det heter nu är igårng dör hela Sveriges ute-liv. Det är ofta på lördagkvällarna man brukar gå på bio med sin käraste eller äta middag ute eller gå ut och festa. Och förra året sa alla att;

"Jag ska aldrig mer kolla på den skiten, jag skäms för att vara svensk, har vi så dålig musiksmak i Sverige?"

Och i år sitter fortfarande 3 miljoner framför tvn, nästan var tredje person i Sverige glor på melodifestivalen! Och ändå är det inget bra program och folk gnäller på Petra Mede, artisterna och hela arangemanget! Och vi ska inte se melodifestivalen 2010, men det vet vi att vi kommer göra.. det är så sjukt!

Men jag sitter ändå där klistrad varje lördag, och nej jag ska inte titta på et nästa år!


Mmm, morotsbröd!

Hej allihopa!
 
Jag tänkte börja dagens inlägg med att sänka Loka Skogsbär, jag brukar alltid tycka om loka och ramlösa, i alla möjliga smaker de hittar på, men inte den här.

Och för att jämna ut det här lite så tänkte jag höja morotsbröd!
Så OTROLIGT gott, nu vet ni det! ^^

Egentligen skulle jag kunna hålla på och höja och sänka olika saker varje dag, men nu blir det inte så!

REVULUTION

Som alla vet har jag föjlt gräddfilens kamp mot creme fraichen annars kommer ett gammalt inlägg in här under.
Citat ur tidigare blogginlägg på http://AlltOmBeiis.blogg.se


-"Så nu blir det en funderare.. en kränkning. Ja, varför?

Så varför finns det sjuttielva sorters olika creme fraiche och bara två olika sorters gräddfil?
Jag är besviken, riktigt hemskt besviken på alla mjölkproduktstillverningsföretag! (långt ord haha)
Nja kanske inte på osttillverkarna men de andra... eller vad tycker ni?
Är creme fraichen mycket mer värd än gräddfilen? Varför får bara gräddfilen en halv hylla i affären medans creme fraichen får tre? Så elakt... "


Så idag var jag på MAXI i Borås och så gick jag in på chips-avdelningen och blev så lycklig, det jag såg, det var som i en saga! =D Det fanns ett litet kylskåp med texten ovanför "Glöm inte gräddfilen" och nu fäller jag en tår! Jag är så lycklig!
Men ingen hade tagit något paket gräddfil där i så jag och mamma gjorde det, vara för att vara snälla! =D
Och vet ni vad? Det fanns inte ett spår av creme fraichen där inne! =D <3

GRÄDDFILEN IS BACK IN BUSINESS! =D Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie~!



REKORD

REKORD MED UNIKA LÄSARE IDAG!

idag var det hela 12 personer som tryckte in sig på min blogg! Jiiiiiihu =D

Alla Hjärtans Dag

Igår var det Fredag den 13e och det märkte lilla jag av, det som gick positivt var:


  • Jag gjorde så mamma slapp p-bot
  • Gardasil-sprutan gjorde inte så ont som den gjorde sist.
Men det betyder inte att dagen gick bra, jag fick näsblod tre gånger och köpte Otrivin Comp.. men jag kan inte använda den för att jag får näsblod om jag sprutar in något annat än näsolja. Haha jätteintressant, men det är inte roligt!


 Alla Hjärtans Dag

Det är som sagt alla hjärtans dag idag, och nu är jag uppe i 16 "Alla hjärtans-Dagar" som jag varit själv på.. Vilket är typ personligt rekord! Men jag gör som alla andra år, säger "Nästa år.. då" med drömmande blick i mina ögon. Kanske, kanske inte, det får tiden utvisa och så länge jag är lycklig så är det alla hjärtans dag, varje dag. Visst är det en gullig dag, den 14e februari.. Men också en dag som inte ska behövas. Vad har hänt med spontana människor som lite då och då kommer hem med blommor till sin flickvän/pojkvän/man/fru/sambo/trolovade eller vad man nu är! Nu har vi fått en dag fylld av deppressioner för de som är ensamma som vill ha någon att älska, fylld av besvikelse då man inte får något materiellt av sin älskade och det leder nog till många bråk om att man inte är uppskattad.

Men varför inte vara spontan, köpa något till den man älskar/tycker om.. så det blir som en överraskning?
Så skrota denna dagen, det är vad jag tycker iaf! Även ifall jag kanske har någon att fira dagen med så tycker jag den ska skrotas =).

Jag är så förbannat sjuk, jag tror jag ska dö!  Nu blir det troligen film eller något..
PUSS PÅ ER ALLA! <3


Kärlek till er alla nu två dagar innan alla hjärtans dag!

 


PUSS PÅ ER <3

På svenska

Till Terese och alla andra som vill läsa ett inlägg på svenska:

Den här veckan har nog varit den bästa någonsin, trots allt negativt som hänt har det vänts till det positiva.
För det första så är det lov och min uppsats är nästan färdig och för det andra så gör du mig så glad.

Så lilla söta jag tänkte skriva ihop något :)

Mycket av det du gör, mycket av det du säger gör mig galen. Jag blir också glad och du får mig att le samtidigt som du får mig att koka. Jag vet inte om jag vill slå dig eller bara pussa dig, men den känslan gör mig glad på något vis.

Haha mer än så kom jag inte på, tror jag glömde min hjärna under sängen hemma hos min mamma. Så nu ska jag bespara er på energi, ville bara säga att jag är ännu en gång gladare än vanligt!



Vi får testa en gång till darlings, vi borde klara det.


Hello and Goodbye

I'm bored.
I've done everything.
Music in my ears.
Goose bumps all over.
It's hot and chilly.
It's warm and cold.
Drinking rosehip soup in tetra pak.
I'm hungry but full.
Sad and happy.

I got you and I have already lost you.
I'm yours and all by myself.

I say hello and goodbye at the same time.

Thursday

It's Thursday and it's good day.

I've made a decision now, we got some information in our aula about an essay-competition. If you win, you will get to visit FN as a swedish ambassador, New York, USA in two weeks, all inclusive. And of course there's a theme, I have 8 potential options, and I can't decide if I want to go deep down in the question "How can FN succee to put an end to kid soilders in the third world countries" or "What schold I do if I became the general secretary in FN".
I have a lot to write about.. and I really hope I can make this because I'm burning for this kind of questions.
The sponsors are "Odd Fellow" who pays everything.. I really want this!!

Hungry as I was, I skipped lunch today just for changing the two tops I did bought yesterday, they were too small.
Well well, I did change those and found out that I couldn't find "Gina Tricot AB" where I should go on a lecture of a marketer named Magnus Tillsten. I send Anna a text message saying "I CAN'T FIND IT, HELP ME". And she did! ^^ <3
I love my SKUMBANAN! I was there early after I ate a cheeseburger from Mc. and I even bought a package of Brago-cookies with a taste of cocos.. And they are from Göteborgs kex, eat my shorts Joakim and Niklas and the rest who lies! The paper we got like last week said that we should me there a bit to one but when I got there 12.40 nobody was there, not even the teacher who should check that we really were there.. I sat there for five minutes before the teacher showed up. Oh, I was really happy then cause I was right! ^^
In the lecture hall sat a boy beside me and he had a really cool digital note book! And the lecture was really intresting so Anna, Daniel, he and I stayed for a few more minutes afterwards talking to Magnus. When we went out, hmm, like everybody knows (I guess?) I'm not from Borås, I'm from Göteborg ^^. And automaticly I can't just know which bus to take from Knalleland to school, so I took the same bus as him to busstorget and we talked about school and next week and about models when I said that I will talk about "Size 0" on a swedish lesson week 8 (?). He turned out to be really nice, (I never doubted, haha!) so I hope to see him in school soon, like tomorrow or the week after next haha..
And here I am, in the schools workshop writing here about this day, waiting for my mom to finish her day so I can get a ride home, or just get home! x)

Well, just 15 minutes left!
I may write something in here tonight after I taught Adam that I rule ^^
I brace for friday, woooho!

And bless Magnus Uggla, just like that!
Byebye applepie.

A lot of love, Beatrice

New day in school.

I'm full of energy.
I'm ready for a new day in school.

Just today and tomorrow left in school, then we're having a break! ^^

6/2 - 15/2 2009

I'm in Göteborg 6/2 - 13/2 (14/2)?

I notice you.

I was walking towards the school, away from the city.
I was holding a cup of coffee and I was walking.
But I didn't notice the rain, that was falling down on my cheek.
I didn't notice the taste of my coffee, was it sweet or was it bitter?
When I was half way to school again, I didn't notice the birds flying and singing above me.
I didn't notice myself singing or the people who were walking by me.
When I came to the cross walk, I didn't notice the red man telling me not to walk.
Or did the green one flash?
I didn't notice the cars coming rushing against me.
I didn't bother. I didn't notice the cold before I was inside.
And I didn't notice the empty corridor or maybe it was full of students?
I didn't notice the stairs but I didn't fall.
And now I'm here, not noticing that I'm writing this post.


I may not notice my own situation in life.
I may not notice the sparkles in my eyes.
I may not notice yours, but I know that they are somewhere.
I'm just not noticing.
I may not notice the way I feel about you.
About myself, about life and about the world.

But I notice a lot of stuff too. I notice you.

Love, Beatrice


.

What is this?


A message

There's a message that I'm sending out.
I'm sorry I can't log in tonight because I have other plans.
I'm sorry for the way I act, but it's just in self-defence.
I try to not, I miss you.
I think of you all the time, I miss you.



I hope to hear from you tomorrow, wednesday.
I will be online for the rest of the week.

Love, Beatrice

I may say, love isn't all.

Il Divo and Celine Dion - I Believe In You



This song makes me cry,
This song tells me why, I can not be shy,
Cause if I am, I may miss all things
That will happen to me,
In the greatest gift I once got,
and I'm thankful for it today, everyday!
I always was and will forever be.
I'm happy that I'm alive,
And I got life, the day I was born,
It's the greatest gift of them all.

I may thank you for giving me a hug when I'm down
I may thank you a lot for giving me the kiss I need
And I may thank you for the way you make me feel
But I'm still most greatful for life, a huge thing,
it makes me feel all those feelings.
I may say I'm not greatful for all the things I feel,
but without life, I wouldn't exist.

I may say I am my own idol cause' I am strong.
As a child I fought and got along.

I may say I'm a dreamer that life isn't good enough,
but that doesn't mean I'm not thankful for it.

I may say I'm not thankful for love.
But I am, it's the greatest thing in life.
And that's why life conquers all.
Cause' love does. 

I heard today that some of you readers don't know when I've written something and when I've copied.
I have almost written everything in this blog. If I use a reference I will mark it with "these" och with the name of the song. 
So I have also written this text above.

-

I cant for tomorrow.. <3

Bind mig ej

Bind mig inte för hårt men vad du än gör, släpp mig inte.

Håll om mig, släpp aldrig taget.

Varje gång du syns, så slår mitt hjärta dubbla slag.

Det är du och det är jag.

_________________________________________

<3

You make my eyes sparkle like the moon sparkle on the ocean in the middle of a beautiful august-night.

RSS 2.0