Juletid

Då vart man med gran och chokladjulkalender. För inte kan man -oavsett var man bor, själv eller hemma hos föräldrar- fira jul eller skapa julstämning utan julgran. Och inte kan man heller komma i julstämning utan en kalender eller julmust. Så mer jul åt folket, eller åt mig vill säga. Så nu ska jag snart trilla iväg efter gårdagens storm och ta mig till julens land för att köpa julkulor.

Livet leker!

Trots en förkylning så har jag så mycket för mig och jag älskar det!

Nu är jag snart på väg mot en utbildning inför mitt pedagogjobb och det ska bli helt sjukt roligt att äntligen få börja arbeta med barn. Sedan ikväll blir det politiknatta för mig; alltså börjas det på Pub Liberal och vidare hem för att se SVT Debatt vid 22.00 och därefter måste jag packa för imorgon drar jag vidare till Stockholm för att gå på liberalt basläger vilket ska bli helt galet kul det med!

Snacka om att binda upp sig på allt som är roligt. Det kunde jag aldrig tro för ett halvår sedan då jag hade panik; Jag var arbetslös och hade satt upp mig på en lägenhet med 10 000 kr i sparpengar. Endast. Det var tufft och stressigt att springa hos arbetsförmedlingen och söka upp emot hundra jobb. Men så fick jag jobb på lager och det ordnade sig. Med 250 kr kvar på kontot innan första lönen kom så kunde jag andas ut.

Så idag är jag ensam hemma och har suttit på diskbänken och ätit frukost. Jag har dansat och spelat hög musik för att försöka ignorera mina klampande grannar. Så nu kör vi tycker jag, allihopa, som vanligt.

Jag vill avsluta med två tankevärda saker;

1. Finn vad ni vill göra och kör, bara kör! Låt inget stoppa er!
2. Krav höjer och förbud sänker - tänkvärt citat från Edwin Hovemyr.

Borås

Alla Boråsare, se upp för imorgon lär jag vara där på föreläsning. Mycket, mycket trevligt att få träffa lite Luf:are från Borås med. Men tills dess ska jag inte stiga ur min säng för jag måste kurera mig.

Förresten, om ni ville veta så var det snö för precis ett år sedan i Göteborg. Frågan är nu bara om vi kommer ha snö in i april nästa år?!

NU KÖR VI!

Jag kommer från ett gymnasieprogram där vi pluggade "9 -to- 5" med en timmes utökning på morgonen. Det var fullt ös, medvetslös fast med studier. Efter det var det hem och plugga järnet för att till sist somna runt tio och vakna vid sex morgonen därpå. Så gick karusellen runt i tre år på gymnasiet.

Sedan hamnade jag på universitetet då jag glömt hur det känns att behöva ta bussen kl. 8:00 till läkaren innan skolan som börjar vid 10 och slutar 12, tre dagar i veckan. I och för sig ska man läsa texter för att förbereda sig inför lektionen på sisådär 30 sidor på engelska. Men vad är det som är så svårt med det?

Så ovanpå mina studier så har jag nu två jobb och blev igår utsedd att vara med i LUF Storgöteborgs styrelse för ett år framåt. Dessutom har jag mitt eget hushåll då jag bor själv men poängen med det här inlägget är att man inte ska gnälla. Oavsett man kör på 9 -to- 5 eller 10 till 12. Så igår gick jag och la mig vid 8 för att faktiskt komma in i rytmen igen som jag vet finns där inne någonstans.


Så 1, 2, 3 nu kör vi och klarar av den här dagen också!


PS. Saknar min flanell... hade varit perfekt idag med min förkylning!

Universitetslivet

Jag trivs mycket väl med ett underbart schema med måndag, onsdag och fredag i skolan mellan 10 och 12. Så bra att igår gick jag på "B-fest" med två fina vänner som björnligan. Inget är så galet och roligt som att träffa nya personer så mer sådant!

Nu drar också politiken igång för mig så se upp, jag kommer från ena sidan!


PS. Martin ut - Louise in - ny trevlig lägenhetsdelare! Woho!

RSS 2.0