Two hours later




Underbara lockar, kan jag behålla er för all evig tid tack? Jag lovar att ta hand om er.


Glädje

Fick svar på mitt host-family-mejl från USA och jag säger bara andas.. Beiis andas.. Andas..

Jag vet inte vart jag ska börja, det blir tomma ord kanske men förklaring kan fås senare när jag hunnit smälta allt.

Wall Street. Finanser. Oak trees. Creek. Dykning. Europas alla länder. Diverse andra länder. Flygplan. Hiking. Baking. Utbytesstudent. Fem veckor. Lycka.

Jag dör.

Älska.

Glädjen som uppstår när man kommer i sina 38 SLIM-jeans igen! OH here we go!

Gott nytt år i förskott

Work as you don’t need money, love like you’ve never been hurt, and dance like no one’s watching.

Till alla som ska ut och festa, alla som kommer sluta upp fulla i en taxi utan destination, alla som finner sin kärlek ock alla som kommer förlora sin kärlek imorgon. Till alla som ska sitta halva dagen och locka håret, till alla som inte bryr sig och till alla som ska sitta hemma imorgon. Till alla som sliter hårt för att få ihop till en bit mat och till alla som har gott om det. Till alla som är som mig och till alla som inte är det.

Jag önskar er ett riktigt gott nytt år i förskott, ni har ju inte tid att titta in här imorgon. 

Drömmarna yr

Får jag inte min titt-kille på EH så blir det absolut en Amerikan, svensk hollywoodfru med jobb, here I come! Har jag tur kan jag ta med mig min söta vän Nathalie så ska vi bli det ihop! iih!

I always fight

I fight for love because love conquers all.
Snälla ge mig tillbaka det jag trodde skulle vara mitt till den dagen jag dör. Jag har insett sanningen men ger inte upp för att en dag få vara där jag var en gång till.
Dum spiro, spero.

Nytt år på fredag

Nästa år fyller jag 19. Ångest. Det betyder att inom 6 år så vill jag ha barn. Och vad har jag nu? Ingenting, inget fast jobb, ingen pojkvän, bor hemma, har inte ens tallrikar att ta med mig när jag flyttar, inte ens en potentiell pojkvän som man vill dela resten av sitt liv med. KAOS. Jag är gammal!

Baksidan av julen

när man befinner sig på Sveriges framsida. Det är att jag ska åka hem igen. Inget fel med det men om jag åkte hit med så mycket jag kunde bära så har jag fått julklappar (exempelvis ett 24 delars bestickuppsättning) och så har jag shoppat igår, kom hem med sisådär 10 saker, allt från nagelfilar till nyårsklänning.
Så frågan är nu, hur tusan ska jag ta mig hem med allt??


EDIT: För den som inte har något att göra så är detta mitt 800ade inlägg. Jag borde fira. Eller ta bort hela bloggen och skapa en ny.

23; Det är inte snön som faller

Idag känns mitt liv lite extra bra. Jag ville bara säga det och god jul!

Nu tar jag vattenglaset och sätter jämte sängen, mobilen under kudden och jag ska ta en dejt med kudden för att vakna upp på självaste julafton år 2010. Sedan blir denna som alla andra julaftnar hos fader min, med samma goda mat och samma goda familj och riktigt kungsgran. Livet känns bäst en en äkta gran, klädd av små barn och en miljon paket under den. Med tomtar överallt, kyla utomhus och julspelet på konstmuseets fasad bevittnat.
Julstaden Göteborg, jag älskar dig.

22; Last Christmas

This Christmas. Idag. Pizza och Alice in Wonderland är perfekt uppladdning inför julen, eller vad tycker ni?
Imorgon blir det sovmorgon och sedan in till stan, ibland är livet bra. Ibland är det sämre. Men man ska nog njuta av att man faktiskt befinner sig i Göteborg.
Goodnight, sleep tight. Imorgon är dagen innan dopparedagen. Önskelistan uppfylld kanske? How do I know?

21; I'm driving home for Christmas

Oplanerat men underbart, imorgon redan åker jag till kära Göteborg för att fira jul. Detta med fin familj i en underbar miljö, i staden där det aldrig är mörkt klockan ett, mitt i natten. Där Avenyn lyser blått och det finns julträd i hela staden. Tänk alla söta pippifåglar som bor i träden på centralstationen/busstationen.

Tänk mellandagsrean, gott te och massor av julmat. Tänk värme, kärlek och julklappar.





So I'm driving home for Christmas without a drivers license. Vilket betyder att jag åker buss.

(Ögonsten är dagens hemliga ord, haha)

Snubbar och trasdockor


Minnen. Speciellt kines-katten.
"Shanghai, Hongkong ching ching chong, siameskatt, ping ping pong "


Barnet i mig vaknar till liv igen, coolt.


20; Fairytale of New York

You're a bum
You're a punk
                 - You're an old slut on junk
                 - Lying there almost dead on a drip in that bed
You scumbag, you maggot
You cheap lousy faggot
Happy Christmas your arse
I pray God it's our last



Det är min ABSOLUTA favoritdel i min ABSOLUTA favoritlåt runt juletider.



Nu är största frågan, jag är utgångssugen men vem ska jag gå med och när? hmm..
Jag vill inte ha en sån lapp i alla fall, men lite rolig är den!


Resultat




(Det är ränder med silver på champagne-bakgrund.)


Kärlek


Ingen reklam men seriöst, mina naglar är supercoola med denna färgen ovanpå ett champagne-färgat nagellack med lite glitter i. Underbart. Bara fantasin sätter gränserna.


Nytt

Ny hårfärg på ingång, this time;
6,3 Chantan D´or
Håret blir bara mörkare och mörkare.
(För att undvika det gröna, alltså kopparjoner i varmvattnet)


19; All I want for Christmas

Det är här jag hör hemma, i min stad, Göteborg. Full av folk, grå snö och lampor överallt. Världens vackraste stad. (För att uttrycka vad jag menade igår)

Dagens bästa (ja, jag kan säga det nu) är att radion spelar julmusik, alla julklappar är inköpta och jag har hittat mitt drömnagellack. Julmusten är det enda jag vill dricka, och te.



Kärleken runt jul är enorm, speciellt i mitt kära Göteborg. I min familj och i hela världen.

17&18; It's the most wonderful time of the year

Jag säger bara två ord. Helt underbart.


Äntligen har jag hittat hem igen.


16; Dagen är kommen



Så för er som inte går på Teknis, bästa skolan någonsin, så blir det Teknis vs B*ck*ng på tisdag, dock är tävlingen efter lunch.
Frågan är hur vi Teknister ska få dessa till risgrynsgröt (som vi ska äta) innan tävlingen börjar...


Jag ska knäcka nöten! Vi ska knäcka nötterna, bered er på ärofylld kamp, skolan på andra sidan.
I år ska vi vinna. 



Länge Lefve Teknis, Ty Wi Äro Bäst!


15; When you wish upon a star

Idag har jag varit sjukt onyttig, har precis ätit en halv vitlöksbaugette och tre revben till middag. Toppat med lite thailax och sönderkokt ris. Stressen kryper inpå, imorgon är det utkast till helvetet som ska in, jag tror jag dör.

Så dagens tema är att jag önskar att jag mådde bra men just nu mår jag skit och därför gnäller jag lite. Just nu har jag mensvärk och huvudvärk, alltså illamående, ont i magen, ryggen och huvudet. Dessutom har stresskurvan vänt hos mig, nu vill jag bara lägga mig ner och gråta eller stirra upp i taket. Jag orkar knappt skriva om det.

Ta mig bort från verkligheten, nu dör jag en smula.
Minnen finns i evig tid.


14; Inget mer HIV eller AIDS



Ingen jullåt som titel men ack så viktigt. Tänk på alla sjuka som vet om att de bara kan hindra sin sjukdom och inte bota den. Tänk att veta om att man är sjuk och aldrig kommer bli frisk, att tillslut kommer man dö av det man blivit smittas av. Vad är det för värld vi lever i?

Helt plötsligt har jag kommit till insikt med hur vår värld ser ut, den är värre än vi tror.

- För 13 månader sedan hade 8900 dött i Israel/Palestina-konfikten.

- 2007 dog 350 000 människor av AIDS i Sydafrika.

- 1994 mördades 800 000 människor i Rwanda, detta är de siffror som finns publicerade.

- I Sverige finns det minst 1000 hemlösa BARN, totalt ligger det på 20 000 människor som inte har ett hem i bara Sverige.

- I Kina lever många barn oregisterade för att de inte är förändrarnas enda barn, dessa barn slutar på barnhem eller utan utbildning.

- 25 000 dör dagligen efter lång kronisk hunger av svält.


Och vi gnäller på att vi har prov, äcklig mat i skolan och en himla massa måsten. Men jag är till största delen frisk, jag har ju medicin mot mina sjukdomar. Jag har gratis läkarvård och tandvård till jag är 21 år gammal. Jag lever i ett land där krig inte finns och min utbildning är gratis för mig, jag får till och med STUDIEMEDEL. Av dessa 1050 kr finns det både en och annan femma som man kan skänka bort. Ge en julklapp till dig själv, ge ett barn friskt vatten på H&M för en tia, en femma på Lindex för att stoppa sexslavhandeln eller lägga i lite småkronor i en bössa till UNICEF. De kronorna är inget värda för mig ändå, men för den som får hjälpen är det allt.

Så se världen för det den är och gör något åt den, hjälp dig och andra. Det finns andra som behöver dina småpengar mer än dig. Det är dagens sanning.

13; Tänd ett ljus

Idag är det inte vilken dag som helst, idag är det Lucia. Men inte nog med det, idag börjar mina drömmar om dubbeldäckarna mellan Borås och Göteborg. Det verkar jättecoolt!

Dagens hemlighet: Jag har en dold talang, eller talang och talang, jag kan dansa singelbugg. Den som inte vet vad det är kan få en privat kurs om denne önskar, jag är dyr. Klassen min får dock den gratis och då blir det grym musik! Förresten, det blir dubbelt upp idag; Sofia Källgren – Beatrice lyssnar jag på när livet är tufft. Den handlar om mig.. haha!

Nu ska jag fortsätta vara trött på mitt liv och plugga matte, jätteroligt, men efter imorgon finns ingen matte mer i mitt liv! WOHO!

12; En stjärna lyser så klar

En liten hemlighet, jag trodde aldrig för tre veckor sedan att jag skulle ha en mysig lisebergsprommenad med en awesome människa nästa helg. Aldrig trodde jag att jag kunde bli så glad när det mesta i mitt liv har varit fyllt av sorg och förtvivlan. Nu har jag hittat mig själv, jag står på egna ben och har hittat mig där. Nu ska jag ge en annan platsen jämte mig, kan det vara nästa helgs möte eller någon annan? Det må bara framtiden utvisa.

Kärleken lyser så klar. Lyckan finns där, jag är jag. Och det här är mitt liv.

11; Tomten jag vill ha en riktig jul

Vet ni? Imorgon är det tredje advent.

Så då börjar julstressen, giss ahur många klappar jag har köpt? ZERO! Men tankar, det har jag till mamma, småsyskonen och vännerna. Kanske en till pappa m. fru. Tankar som tar tid, hur mycket tid har jag? Det blir Göteborg i julyran nästa helg, jag kommer nog dö då så som alltid, Nathalie är den som får mina saker.

Idag så har jag varit och shoppat med mor och mormor, jag fick en halsduk av mormor och hon köpte själv två från Gina. Hon är STENcool.


Dagens lilla hemlis: Jag kom på mig själv när en kom fram på torget och frågade om jag ville vara med och tävla om julklappar, då slängde jag ur mig något pinsamt. Jag sa att jag var så pass portskämd att jag får så många julklappar jag behöver. Det värsta är att det är sant.


10; A Christmas Duel

Dagens fråga som jag tänkt på väldigt länge, är det fler än jag som stör mig på att det är en tjej i herrskjorta och slips i DressMANns reklam?


För övrigt var Idol-finalen bäst, inte som förra året iofs, men bra. Och om Weise nu ser detta inlägget kan han ju lägga en liten kommentar och svara om jag har en chans på honom..

Så Weise, har jag en chans på dig, du charmtroll från Lidingö? Jag vet inte hur gammal du är men jag är snart 19. Du är så galet rolig och perfekt i det som syns i rutan, let me be your stalker. Eller inte, men skriv en kommentar om du skulle se detta.



Otherwise, idol är slut för den här gången och snart börjar nästa fredagskvälls-dänga, wonder what it is. Om det är typ Lets dance så lovar jag er här och nu (om jag inte har chans på Weise) att prata med EH-killen och/eller skaffa manligt sällskap så fort det går kemiskt. Sen vet jag inte om det är kemiskt med personkemi, men ni fattar.



DAGENS PARENTES: Nobel-föreläsningen. Jag säger det igen; De som får nobelpriset är nördar, men de som föreläser om pristagarna och kan allt om dessa är värre. Let me never be one of them.



9; War is over

Happy Christmas.

Dagen har varit fylld av jättepanikslagna delar och drömmande delar. Jag har nämligen trott hela dagen att vår router har fattat eld och bränt min ingång till det. Men jag hade fel, hör och häpna! Sen sov jag hela dagen för jag kommer inte ihåg ett jota.

Så detta firar jag med att visa upp mina gula naglar imorgon och bit tårta idag.

Idag är min mormor här och dagens hemlighet är kort, min mormor kallade mig för "mormors lilla höna" när jag var liten och det var hon som var min tandfe, istället för en tia i glaset så fick jag en hundring på posten. Gullemormor!


Båda från google, as usual.

8; Tomtegubben som hade snuva

Idag sprang jag för mitt liv. Vet ni varför jag sprang? För jag inte ville missa bussen.

Så nu måste jag erkänna att mitt liv är väldigt bra, klarar mig jättebra! Dessutom kommer mormor hit imorgon, blir det julklappar eller inte är frågan, hur snäll har jag varit?

Med tanke på att 2/3 av alla paket jag får av henne är från tomten. Och jag är 18.




Uppföljning på gårdagen, jag är rädd för fyrverkerier och jag VAR rädd för tomten när jag var liten as any other child. Men jag gömde mig bakom soffan.

Nästa gång



Ja, nästa gång jag åker till Göteborg blir det i en sån här. En dubbeldäckare, de sätts in 12/12 och jag åker den 17/12 efter skolan, häng gärna på!


Nu blir det nagelmålning

Gårdagens färg: Champagne

Dagens färg: Röd

Morgondagens färg: Silver med ceriserosa detaljer


7; Nu tändas tusen juleljus

Men ser man en skräckfilm så ska det vara mörkt har jag hört, dock är jag så himla rädd att jag blir rädd av Pirates of the Caribbean och stundtals även Harry Potter. Dock har jag sett The Shining alldeles själv men utan LJUD och Nightmare om Elm Street, new edition, med sällskap.

Som igår, måndag kl. 15:00. Den där tutan som står nära skolan börjar tjuta ... jag skriker första gången och sedan typ vid femte tjutet då jag pratade med styvpappa i telefon skrek jag minst lika högt. Han trodde att en lastbil körde på mig. Och lastbilar är jag också rädd för. Likaså broar, brustna hjärtan, skador, bryta en nagel, missa en dag i julkalendern, operation av ljumskarna à la 14 stygn eller få grovt nageltrång. Aldrig mer utgång i converse, aldrig mer utgång i skor frågetecken? Men klackskor bör dock införskaffas. Men tänk så trillar man och bryter benet för jag är klantig? Jag dog faktiskt inte i fredags på ishockeyn.




Lilla fröken lättskrämd, japp det är jag!

6; Do they know it's Christmas?

Julen är en härlig tid på året, men vet ni vad jag hellre slipper? Låt mig vara tråkig, men jag HATAR tomtar. De bara står... jag har hellre julgardiner och som vanligt och inte massa andra småsaker att damma av.

Så när jag flyttar hemifrån så packas alla MINA tomtar ner i en låda där de kommer få stanna tills jag får för mig att tycka om tomtar istället. Och ja, jag har egna tomtar. Så dagens lilla budskap är att jag inte tycker om tomtar, helst vill jag inte ha gran heller. Kommer ju aldrig fira jul hemma förrns jag får egna barn och det lär dröja ett tag!


Nytt på önskelistan;

Vackra, vackra glas.


5; Välkommen hem

(En jullåt med EMD)

Dagens hemlighet är att jag har varit ett fan, så mycket att jag kunnat vänta på OLA SVENSSON (grr) från 8 på morgonen utanför Liseberg, då Liseberg öppnar 11 och han ska sjunga ungefär vid 19:00 på kvällen. En varm dag då vakterna vid scenen (ja vi satt längst fram efter en stunds ilande till scenen för att kunna sitta längst fram i mitten) sprutade vatten på oss för att vi inte skulle somna eller typ dö av hettan. Efter två varv flumeride och en omgång colorado hade jag hittat mina allra bästa vänner. De karusellerna är ungefär det ENDA jag åker på Liseberg.

För övrigt så har vi tjejer gjort samma för Danny Saucedo (grr) och EMD. (mumma)

Och än idag tycker jag att dessa är lika snygga som de var då.


4; Santa Claus is coming to town

Men det är inte jag, inga julklappar inköpta, ingen julmat fixad, inga tomtar uppe och ingen julgran att klä. Julmust dricks det och lussebullar äts. Jag borde egentligen vara i Göteborg med fina vänner, men jag kan inte med att åka dit för jag kommer vara helt förstörd. Staden jag älskar är förstörd av den jag älskade.

Men vad är julen för mig? Just nu är den absolut ingenting. Idag är det typ en vecka sedan och det känns som jag lever dock utanför mig egen kropp. Eller utanför resten av världen, det är nämligen inte jul i mitt huvud.

Dessutom slarvar jag med det viktigaste av allt, maten. Så för att jag faktiskt är 18 så äter jag pepparkaksdeg tills jag kommer upp i respektabelt dagligt kaloriintag.


3; Little drummer girl

Jag är en liten uppmärksamhetstjej, jag älskar all form av uppmärksamhet. Så livet som singel är inte så jobbigt dock är resten det. Som alla kanske förstått så är det slut och som min kompis sa så är jag ute på marknaden igen.

Så söker du en tjej helt utan kunskaper om matlagning, trasiga saker, insekter, händighet eller något annat i det hållet så hör av er! Dessutom kan jag inte åka skridskor eller göra annat än älska att gå runt i mitt nattlinne med hello kitty på och min morgonrock i fleece öppen över den. Avundsjuk? I bet you are.




Kommer du ihåg, när vi var små? 

Du sa att alla människor behöver tro.
Kommer du ihåg? 
När sommar'n kom, och alla gröna, sköna knoppar slog ut.
Precis som du, gör nu.
Kommer du ihåg? Det känns som igår.
När du tog min hand och vi fumlade fram genom stan.
När du kysste mig på mina läppar, min hals och min hand.
- Beiis

Om jag dör imorgon

så lovar jag att Nathalie får alla mina saker, speciellt nagellacken ska tillfalla henne. Jag ska nämligen spela ishockey.

Godnatt och eventuellt farväl!

Namnsdagspresent till mig själv


99:- + en fläck på bandet som gick bort på ett kick = 79:-

GRATTIS BEIIS!

(Plus nya strumpbuxor som ska bäras vid nästa utgång och en ny svart långärmad tröja, basgarderob, here I come!)


2; Mer jul, ge mig!

Överallt hör jag om vad mina vänner önskar sig i julklapp, det är telefoner och massor av mer eller mindre nödvändiga prylar. Så eftersom jag är en i mänden helt plötsligt måste jag vara lite annorlunda nu och ta mig därifrån. Bara för jag har namnsdag idag. Så igår fick jag ett litet kort från mormor min och två fina penga-lappar som hon tyckte jag kunde använda till något nytt i garderoben. Likadant varje år, gulliga mormor.

Önskelista:
Bestick, tallrikar, handdukar, stekpannor och grytor, köksredskap och sängkläder. En telefon som jag aldrig kommer få och en basgarderob. Och fred på jorden eller något. Men viktigast av allt ett presentkort på EH.




Kommer ni ihåg förra årets gäst?
Bambi försvann och nu har Frasse, en supersöt katt flyttat in i vår vedbod.
En liten innekatt tror vi dock får den vara i sitt lilla bo som vi isolerat väl.
Söta lilla Fasse, som vi tycker är en tjej.


Men nu tänker vi goda tankar, EH!!
Lilla fröken besatt? Jag? Nej, inte alls!


1; Jul, jul, strålande jul

Jag är en i mängden, jag kör en pånyttfödelse som singel och varje dag fram till jul ska jag berätta en liten hemlighet som ni inte visste eller någon text i alla fall. Min bästa vän läser min blogg och även hon kommer få lite överraskningar!

En tjej, ett brustet hjärta. En ensam själ kan man tro. Men inte när det finns så fina människor här i världen som aldrig kännt mig men stöttar mig ändå. Jag hittade idag en mycket vacker pojk, mycket vackrare än jag kommit ihåg honom som. En blink och något i rösten, en onödig fråga och ett lättat hjärta... tihi.

Jag har funnit min alldeles egna titt-kille.

En titt-kille innebär för mig att han är 183 cm, vilket jag bara antar att han är. Alla mina killar har varit det och då är denne mystiske man väldigt, väldigt snygg. Han jobbar på EH, det var han som fick mig att dra igång den här kampanjen. Eller vad det nu var.

Men han är snygg. Next time så ska jag titta mer tänkte jag och hoppas att han inte ser mig än, älskar deras té och de snygga killarna! Mumma! Dock lär det bli dyrt.

RSS 2.0