Har du hjärtat på rätt ställe?

När jag började trilla in på möten med LUF i Göteborg började jag snappa upp saker om något som kallas flyktingfonden. Det är ett namn som vilket annat namn som helst tänkte jag först men sedan har det gått upp för mig att det är allt annat är något normalt.

I Sverige pågår just nu en icke-human situation för mellan 10 000 och 35 000 människor. Utnyttjande av människor som inte tillhör något särskilt. Mer än att de alla lever som gömda i Sverige efter avslag från migrationsverket.

Nu var det så att jag inte visste vad det innebar eller att det ens inte fanns gömda i Sverige. Men lever man som gömd innebär det att man inte har något uppehållstillstånd i Sverige men lever här utan personnummer. Utan personnummer kan du inte ha ett bank-konto. Utan personnummer kan du inte gå till läkaren. Utan personnummer kan du inte ha något fackförbund om du ens har ett jobb. För har du inget bankkonto är det svårt att få lön och betala skatt. Du är inte någon medborgare och kan bli fullt utnyttjad för ingen hjälper dig om du inte kan bevisa vem du är med ett personnummer i Sverige.

Det finns alltså mellan 10 000 och 35 000 människor i Sverige som inte vågar återvända till sitt hemland för att där kommer de till exempel leva under omänskliga förhållanden eller under hot. Det är människor som lever här utan att ha några som helst rättigheter. Kommuner får bestämma om de vill ta in gömda barn och ge dem undervisning. Utbildning är en del av barnkonventionen.

Alltså lever det så många människor i Sverige som inte kan klaga på sin situation eller ens yttra sig om den för att då kunna bli utvisade mot en mer icke-human situation. Vi måste tala för de som måste vara tysta för sitt liv.

Genom projektet hundratusen så ska Frida samla in 100 000 kronor till flyktingfonden genom sitt projektarbete och en varenda krona som kommer in går DIREKT till ändamålet. Så ge en krona eller fler i julklapp till den som har allt eller för att hjälpa någon annan som har det tuffare än du.

"För ett Sverige där alla har en chans till ett bra liv, och alla har de rättigheterna de förtjänar – stöd Hundratusen-projektet." - Hundratusen.se

Från flyktingfonden.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0