Köttklister

Trombin framställs av blod från gris eller ko. Det kan användas för att tillverka köttbitar som ser ut som filé av mindre köttdelar.

EU:s expertpanel har kommit fram till att produkten inte är hälsofarlig.

I februari godkändes trombin av EU-kommissionens ständiga kommitté för livsmedelskedjan och djurhälsa.

Beslutet innebar krav på tydlig märkning och förbud mot att använda trombin inom catering och storkök.

Europaparlamentets utskott för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet har röstat emot och nu väntar omröstning bland parlamentets ledamöter.

Därefter ska även ministerrådet säga sitt.

(TT)

Tyckte ni skulle veta det. Hejdå.
Nu ska jag gå och bli vegetarian.
Eller fruktoman.
Önska mig lycka till.


Kommentarer
Postat av: Ekke

lycka till :D <3

2010-05-18 @ 22:23:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0